Sobre la importància de dissenys pensant en les necessitats reals de les famílies

Sobre la importància de dissenys pensant en les necessitats reals de les famílies

Avui dia hi ha necessitats molt importants per a les famílies, això pel que fa als dissenys de les seves cases i pisos, i és que certament les característiques d’una casa de fa cent anys no es corresponen amb les característiques d’una casa que necessita família moderna.
I és que en l’actualitat les persones passen molt més temps a casa, i es creu de fet que després de la pandèmia, per molt temps les persones preferiran passar molt més temps a casa que a l’aire lliure.

Més espais funcionals


Les cases i pisos d’ambient obert han estat de moda per molt, tots volen una casa a on els espais principals es comuniquin entre si, però molts han descobert durant la pandèmia que això no és d’el tot funcional quan cal passar molt temps a casa , i és que certament arriba un moment en on es necessita privacitat.


És per aquesta raó que els dissenys de cases per al present consisteixen en crear nous espais a les cases i pisos, espais funcionals, els quals puguin tenir no només privacitat, sinó també connexions d’electricitat ja connectivitat, de manera que la inclusió d’oficines a les cases serà un aspecte fonamental.

És molt important tenir en compte el fet que cal estar conscients que no només es tracta de tenir moltes habitacions en una casa o pis, sinó que aquests siguin funcionals per als que habiten la propietat, per això cal pensar en aquestes necessitats, i crear dissenys útils per a les famílies.

Espai de recreació i finestres amb vistes àmplies


Una necessitat que va néixer després de l’experiència viscuda en el confinament que aquest 2020 va portar a moltes famílies, és el fet que cal tenir espais de recreació a casa, potser un quart de jocs i també balcons terrasses més àmplies, la qual cosa permet que es tingui una mica de distracció a l’aire lliure sense sortir de casa.

I és que per als que vivien en pisos reduïts, sense tenir un balcó o terrassa àmplia i sense haver si més no una finestra àmplia, va representar un gran repte la tancada, perquè arriba un moment en què la persona necessita sortir respirar aire lliure, no sentir-se tancat, i amb finestres mininas, això és difícil, especialment si no hi havia bones vistes des dels seus edificis.

L’accessibilitat és un tema que s’ha de normalitzar


Encara que es creu que ja hem passat l’època en on les cases i pisos tenien dificultats d’accés per als que presentaven dificultats de mobilitat, la realitat és que aquest és un tema en el qual s’ha de abaixar moltíssim, i és que certs dissenys de cases i pisos encara no s’adapten.


De manera que cal pensar sempre en aquest punt i no fer-ho sol en institucions públiques o en cases de persones que tinguin aquestes dificultats, sinó que cal fer-ho una cosa normal, que sempre hi hagi un disseny d’inclusió de part dels arquitectes, només així es podrà normalitzar això.

error: Content is protected !!